Friday, December 16, 2016

Jõuluõhtusöök Carrygerry Country House Conservatory restoranis

Olen mitmeid kordi Carrygerry Country House ajaloolisest hotellist mööda sõitnud ning mitmel turismi teemalisel lehel vaadanud, et see on koht mida tahaks külastada. Viis aastat, mis ma siin Iirimaal elanud olen, on traditsiooniks saanud, et veedan jõulud C ja K juures. Sellel aastal aga organiseerisin nii, et veedan jõulud hoopis Colmaris Prantsusmaal. Mõtlesin, et peaks korraldama jõuluõhtusöögi enne oma reisile minekut. Siis tuligi meelde Carrygerry. Tänapäeval on ürituse korraldamine super kergeks tehtud...piisab vaid Facebookis valida " Create Event" ja kutsed välja saata. Meid sai kokku kuus. Paras seltskond. Laud broneeritud...jäi vaid üle seda õhtut oodata.

Esmalt hotellist mööda sõites paelus mind muidugi hoone väljanägemine. Piisas vaid pilgust aru saamaks, et tegemist on ajaloolise hoonega. Nende kodulehel on ajalugu ilusasti kirjas. Hoone ehitati umbest 1793 James O'Hallorani poolt:

http://www.carrygerryhouse.com/history.htm

Maja omanikuks on Iiri perekond. Nagu ma aru olen saanud siis pereisa majandab köögis kokkamisega ja pereema vastutab siis tubade ja restorani teeninduse eest. Pereema rassis ise ka meid teenindada nii baaris kui söögilauas. Lisaks sellele turustavad nad ka oma tehtud hoidiseid, mida olen ümbruskonna poodides märganud:

http://www.carrygerryhouse.com/christmas-hampers.html


Minu jaoks on huvitav ka see, et ta on vaid paari kilomeetri kaugusel Shannonist aga see piirkond Shannoni külje all tundub olevat nii "maalähedane". Ilmselt mõjub mulle see kontrast Shannoni linna ja imeilusa Iiri maastiku vahel kuidagi selliselt.

Läksime kella 18.30ks...kottpime...sealsetel teedel ei ole tänavavalgustust. Iirimaale tüüpiliste kivimüüride vahel sõites ja hotellile lähenedes paistis see kui majakas kuna oli valgustatud ja lisaks veel jõulutuledega kaunistatud. Väljast ei saanudki pilti tehtud...aga vihma ladistas ka parajalt...pidi vaatama kuidas kiiresti sisse saab. Juhatati kamina tuppa ennast koguma.


Loomulikult oli vaja kiiresti pilte klõpsutada. Oma meelehärmiks avastasin, et telefoni aku on kohe tühjaks saamas ning kirusin ennast mõttes, et ei taibanud fotokat kaasa võtta. Mingid pildid siiski sai tehtud. Lauapeal karbis on H. poolt valmistatud piparkoogimajakesed. Armas üllatus meile tema poolt. Selles toas püüdis pilku kamina kohale olev õlimaal maja vaatega.


Kunstnik F Bailey. Tahtsin midagi kunstniku kohta leida aga Google ei leia midagi. Millegipärast usun, et kohalik ja peretuttav kinkinud neile selle.
Igatahes tundsime ennast kohe mugavalt ja kodus olevat ja nautisime miljööd ja jõulukaunistusi.


Kui olime tervitusnapsuga poole peale jõudnud, juhatati lauda. Sealne miljöö oli veelgi ilusam :)
C, kes enne ütles, et temal ei ole jõulutunnet veel sees...tunnistas lauda istudes, et nüüd hakkab tunne tulema. :)




















Valisime kõik omale toidud Set Menust. Eelroog, põhiroog ja
dessert. Vaid 29 EUR. Pean ütlema, et hinna ja kvaliteedi suhe oli ikka väga hea.

Eelroaks võtsin Kanamaksa pasteedi punasesõstra tarretisega.

Carrygerry Chicken Liver Pate, Redcurrant Jelly, Leaf Salad, Rustic Toast (Gluten Free Bread Available)

Pearoaks Meriforelli

Grilled Fillet of Irish Seatrout, Herb Mash,  Toasted Almond & Chive Butter

Desserdiks

Iirisepudingi

Warm Sticky Toffee Pudding, Vanilla Ice Cream, Toffee Sauce


Meriforell oli imeline. Kõrvale serveeriti veel aurutatud köögivilju.

Suitsule minnes leidsime ennast sisehoovist. See hoone on eriti huvitavalt kastelli laadselt ehitatud...või siis nagu Rooma villa või Marokko Riadi stiilis. Suvel võib seal sisehoovis hästi õdus olemine olla. Pimedas hakkas silma, lauad
toolid ja lõkkease...nurga taga grill.

Kokkuvõttes oli väga imeline õhtu. Isegi nii mõnus, et pidi üle pika aja blogi postituse tegema :) Loodan, et hiljem seda postitust lugedes meenuvad selle õhtu tunded, maitsemeeled ja lõhnad.




2 comments:

  1. https://postkasti.blogspot.com/2016/10/postcrossing-stats-for-september2016.html?showComment=1596696266654#c5880028173054008319

    ReplyDelete
  2. mash cari Situs daftar mpo online paling aman dan terbaik. nih gue kasih rekomendasi situs slot mpo dengan berjuga permainan cuma ada di mesinMpo

    ReplyDelete